Tor 23 sep 09:20

Varje år genomför Universitets- och Högskolerådet (UHR) en konferens med fokus på internationalisering utifrån olika teman. Sedan några år tillbaka görs detta i samarbete med lärosäten (tidigare KTH, Göteborgs universitet och Chalmers) och i år har UHR valt att samarbeta med Mittuniversitetet.

Utbytesstudenter i Östersund

Årets konferens går av stapeln 10 november mellan kl 9.00–14.00. Temat för årets internationaliseringsdag är ”inkludering i internationalisering” och konferensen är digital och kostnadsfri.

Inkludering är ett av de nya fokusområdena i det nya Erasmusprogrammet för 2020-2027 och det kommer att märkas på olika sätt. I Mittuniversitetets Erasmus Charter har vi fått lyfta fram hur vi planerar arbeta med inkludering under programperioden. De som söker medel från de olika programdelar som UHR samordnar nationellt kommer också märka att ansökningarna nu innehåller frågor kring just inkludering.

I programmet deltar kollegor och alumner från Mittuniversitetet och andra lärosäten och myndigheter i Sverige och utomlands. Konferensen genomförs på svenska.

Information om konferensen och anmälan

Läs mer om Mittuniversitetets Erasmus Charter