Coronagruppen upphör med sina möten

Tis 15 mar 2022 10:08

Andelen smittade med covid-19 är nu färre och även antalet som vårdas på sjukhus med covid har minskat i antal. Miuns grupp för coronaanpassad campusutbildning upphör därför med sina veckomöten, men fortsätter att bevaka situationen.

Plåster på armen efter coronavaccin.

Coronagruppens samordnare vid Mittuniversitetet, prorektor Eva Dannetun, meddelar att gruppen nu avvecklar sina veckomöten med anledning av den förbättrade situationen. Hon vill också passa på att slå ett slag för den nationella vaccinationsveckan som just nu, under vecka 11, pågår.

- Vaccinet har visat sig vara ett mycket viktigt verktyg i kampen mot covid-19, framförallt när det gäller skydd mot allvarlig sjukdom. Med den vetskapen och risken att vi kommer att se fler utbrott av denna smitta om inte förr så till hösten är det en god idé att följa uppmaningen och komplettera eller påbörja sin vaccination mot covid, säger hon.

Nationella vaccinationsveckan genomförs vecka 11 (14–20 mars 2022), och vaccinfrågan kommer att uppmärksammas på olika sätt och som en del i det långsiktiga arbetet för en god hälsa för alla.


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2022-06-14