Öppet hus - ett tillfälle att väcka nyfikenhet inför framtida studier

Tor 16 mar 2023 16:30

I slutet av mars slår vi upp dörrarna för gymnasie- och folkhögskolor och arrangerar vårt första fysiska Öppet hus på sex år. Under det två och en halv timme långa programmet kommer eleverna få veta mer om våra utbildningar och vår forskning och uppleva en del av universitetet.

Öppet hus i Östersund

Under vecka 13 håller vi Öppet hus, i Östersund den 28 mars och i Sundsvall den 30 mars. Programmet är uppdelat i ett förmiddagspass, kl. 9.00-11.30, och ett eftermiddagspass, kl. 11.30-14.00.

— Upplägget ser likadant ut på båda orter, berättar Maria Runering som är ansvarig för Öppet hus. Förutom det inledande panelsamtalet med och av studenter kommer eleverna fritt få välja vad de vill veta mer om. De har möjlighet att lyssna till presentationer om specifika program, besöka våra mässor i Ljushallen i G-huset och Innergården på Grönborgs samt våra forskningsmiljöer.

Vi tar emot drygt 1 600 elever under två dagar

Totalt har 13 skolor med drygt 1 600 elever på gymnasie- och folkhögskolenivå meddelat att de kommer besöka något av våra campus. Från gymnasieskolorna är det främst sistaårselever som kommer.

— Det känns jätteroligt med ett så stort intresse, säger Mattias Vesslegård, programansvarig för journalistprogrammet. Öppet hus är en fantastisk möjlighet för oss att visa upp vårt universitet och våra utbildningar. Förhoppningsvis kan vi så ett litet frö hos ungdomar om att universitetsstudier är både nyttigt och roligt.

Praktisk information kring Öppet hus

Ska du bemanna Öppet hus och vill veta mer om vad som gäller? Nu har vi skapat en sida där vi samlar all information om eventet. 

Praktisk information kring Öppet hus 

 

 


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2023-03-16