Scopia desktop videokonferenstjänst ger möjlighet för Miuns personal, studenter samt externa kontakter att delta från egen dator till videokonferensmöten.

Scopia tjänsten ger också möjlighet att deltaga via fast telefon eller mobiltelefon för personer utan en dator eller tillgång till höghastighetsinternet.

Du behöver göra en installation

För att använda Scopia krävs en mikrofon eller headset för ljud och en webbkamera för video, samt en dator som är ansluten till Internet/bredband (minst ADSL). Scopia kan användas på både en Windows eller Mac-dator. Deltagaren behöver göra en engångsinstallation av en programvara på sin dator, där man har ”administratörsrättigheter”. Inför föreläsningen får deltagaren en mötesinbjudan med länk till mötet.

Testa att det fungerar

Du har möjlighet, måndag-fredag kl 08.00-17.00, att göra ett test med vår obemannade teststudio för att se att ljud och bild fungerar.
 
För att göra testet kontakta Bildkonferenssamordningen:
 
Eva.wassdahl@miun.se
 
Gunnel.strindlund@miun.se
 
Katarina.Nordin@miun.se
 
Marie.ronnhed@miun.se

Scopia desktop Test av bild och ljud på PC

Du kan i tur och ordning testa din video och ljud genom att använda de blå länkarna till höger på sidan. OBS! Ändringar och inställningar av ljud och video kan inte göras när man deltar i en...