Svar på vanliga frågor om uppdateringarna.

Vad innebär att IT släpper på uppdateringarna automatiskt?

Vi släpper på uppdateringarna främst för att upprätthålla säkerheten och lösa eventuella fel i programvaran på datorn.

Det innebär att datorn kommer tvingas installera uppdateringar. Om du väljer att inte schemalägga installationen eller startar en dator som inte varit igång en längre tid så kommer datorn installera uppdateringarna så snart den kan. Denna uppdateringsprocess kan inte avbrytas. Det innebär även tvingade omstarter till datorn har installerat alla obligatoriska uppdateringar. För en dator som inte använts på exempelvis ett halvår kan det ta timmar samt ett flertal omstarter i omgångar. Om du tänker använda en lånedator, exempelvis vid resa, så se till att starta datorn och låta den stå ansluten till vårt nätverk ett par dagar innan du behöver datorn

Varför skall jag schemalägga installationen, sköter inte IT om det?

Möjligheten att schemalägga installationen är ett sätt för oss att erbjuda en smidigare lösning. Du får själv välja tidpunkten för service av datorn inom viss ram.

Om det tar för lång tid vad händer om jag avbryter?

Du ska inte avbryta installationer av uppdateringar på eget bevåg!

Det som kan hända när en installation avbryts är att uppdateringsfunktionen i Windows, Windows Update, blir korrupt och slutar fungera. Även det program som höll på att uppdateras kan även det sluta fungera. Operativsystemet kan hamna i ett läge där det inte går att starta Windows. Om Windows inte startar så brukar det sluta med att operativsystemet behöver installeras om.

Vad är det för uppdateringar?

Programutvecklare släpper vanligtvis uppdateringar till sina program som utökar funktionaliteten eller täpper till säkerhetshål. Microsoft publicerar normalt majoriteten av de uppdateringar de släpper den andra tisdagen varje månad (allmänt känt som Patch Tuesday).

FAQ om uppdateringar