Läs om automatiska omlån samt Primo som är bibliotekets primära söksystem.

Gamla bildbanksbilder

Utökade automatiska omlån

Biblioteket använder automatiska omlån, det betyder att de böcker du lånar lånas om automatiskt när utlåningsperioden börjar närma sig sitt slut. Automatiska omlån sker så länge boken inte är reserverad av någon annan, eller max antal omlån har nåtts. Som anställd på Miun har du fler automatiska omlån än andra låntagare, med en maxgräns på drygt 2 år.

Primo och databaser

Primo är bibliotekets primära söksystem. I Primo hittar du bibliotekets bestånd av såväl tryckt som digitalt material. Behöver du göra mer omfattande ämnessökningar har du genom biblioteket tillgång till ett stort utbud av ämnesspecifika samt generella/tvärvetenskapliga databaser.

Primo

Databaslistan A-Ö

Inköpsförslag

Vi tar gärna emot inköpsförslag på böcker, tidskrifter m.m. som är relevant för den undervisning och forskning som bedrivs vid Mittuniversitetet. I första hand väljer vi att om möjligt förvärva elektroniska utgåvor men vid behov även tryckta.

Skicka in ditt inköpsförslag här

Fjärrlån

Behöver du en bok som inte finns i vårt bestånd kan du beställa den via oss. Är boken relativt ny köper vi vanligtvis in den. Är boken lite äldre eller inte tillgänglig på marknaden längre lånar vi i regel in den från ett annat bibliotek.

Beställ en bok

Låna om ditt fjärrlån

Artikelbeställningar

Behöver du en artikel från en publikation vi inte har tillgång till kan du beställa den via oss. Vi skickar en kopia av artikeln med internposten till ditt kontor.

I vissa fall har du möjlighet att få artikelkopior levererade inom 8 timmar som pdf-dokument direkt i din e-post. 

Tjänsten heter Get It Now, den finns tillgänglig via knappen med Miun-loggan i våra bibliografiska databaser och i Primo när du bockar i rutan för att söka utanför våra samlingar.

Beställ en artikel

Kontakt

Du kan alltid kontakta oss via e-post biblioteket@miun.se, via vårt e-postformulär eller via Serviceportalen.
Adresser och telefonnummer hittar du på vår hemsida.