Våra utbildningar har en nära kontakt med arbetslivet genom bland annat gemensamma projekt, praktik, examensjobb och gästföreläsare, vilket ger dig en bra grund att stå på inför ditt kommande arbetsliv.

Många av programmen jobbar också med Branschråd med representanter från arbetslivet. På så sätt kan våra utbildningar utvecklas i takt med att olika branscher och yrkesroller förändras. Här nedan hittar du exempel på hur arbetslivsanknytningen kan ingå i våra utbildningar.

På denna sida hittar du nyheter och information från Mittuniversitetet som samlas under taggen ARBETSLIVSANKNYTNING. Sidan skapas utifrån den tagg du klickat på för att komma hit.

Det finns 14 svenska sidor och 4 engelska sidor som är taggade med ARBETSLIVSANKNYTNING. Innehållet kan variera beroende på språk.

Nominera till hållbarhetspriset

Mittuniversitetets hållbarhetspris vill uppmärksamma särskilt goda insatser inom området hållbar utveckling. Priset riktar sig till studenter på grund- och avancerad nivå vid Mittuniversitetet. Här...

Traineeprogram

Ett traineeprogram, även kallat traineeutbildning, är en intern utbildning hos ett företag som slussar dig som nyutexaminerad student till rätt plats inom företaget.

Mötesplats Campus

Arbetsmarknadsmässorna är ett bra tillfälle för dig som student att knyta kontakter med framtida arbetsgivare! Vid de flesta högskolor och universitet i Sverige arrangeras årligen arbetsmarknadsmäs...

Studenter prisas för sina exjobb

Storslam för studenter vid programmen Sportteknologi och Maskiningenjör när bästa ex-jobben åt företag i Region Jämtland/Härjedalen 2019 utsågs.

Jobba med skarpa uppdrag

Genom att jobba med skarpa uppdrag, inom ramen för en kurs eller vid sidan av studierna, bygger du värdefulla erfarenheter och meriter för framtiden.

Mentorprogram

Har du funderingar som du skulle vilja bolla med en erfaren person från arbetslivet? I Mittuniversitetets mentorprogram erbjuds engagerade studenter möjligheten att under ett halvår få träffa en...

Storslam för studenterna

Studenter vid programmen Sportteknologi och Maskiningenjör tog hem 3 av 4 priser när bästa ex-jobben åt företag i Region Jämtland/Härjedalen 2018 utsågs.

Vill du jobba som studentambassadör?

Är du stolt student på Mittuniversitetet och vill vara med att rekrytera nya studenter samt jobba med aktiviteter som vänder sig till våra nuvarande studenter? Är du social, utåtriktad och är dukti...

Branschnära samarbeten

På programmet strävar vi efter att jobba så branschnära som möjligt och att hela tiden ha ett program som följer branschens utveckling. Detta ser vi som viktigt för att du som student skall få den...

Sidan uppdaterades 2020-05-06