Workshop om kränkningar på sociala medier

FULLBOKAD. Ungdomarna vittnar om kränkningar i sociala medier. Men hur utsätts de och i vilken ålder börjar trakasserierna och vad kan man göra? Workshop med forskarna Katja Gillander Gådin och Heléne Dahlqvist i samarbete med Folkuniversitetet.

sociala medier appar

Dag och tid

Torsdag 23 september, 8.30–10.00 med med paus FULLBOKAD

Målgrupp: Årkurs 8, en klass

Ämne: folkhälsovetenskap

Form: Digital workshop via Zoom eller Teams beroende på vad ni på skolan använder.

Om workshopen

Ni kommer att få träffa Katja Gillander Gådin och Heléne Dahlqvist, forskare i folkhälsovetenskap och Angelina Akdaq från Folkuniversitetet. Katja och Heléne kommer att berätta kort om studien de har gjort. De har genomfört gruppintervjuer med omkring 50 barn och ungdomar mellan 12–19 år på 13 fritidsgårdar inom Sundsvall kommun.

Efter det kommer klassen att delta i olika gruppdiskussioner om ämnet.

Skicka din intresseanmälan till: forskarfredag@miun.se

Webbinarium om kränkningar i sociala medier

Tjej med mobiltelefon
Detta webbinarium sändes under ForskarFredag 2020 där forskarna Katja Gillander Gådin och Heléne Dahlqvist berättar om den då nypublicerade studien. Webbinariet är riktat till dig som lärare och kan med fördel ses innan workshopen.