Institutionen för kemiteknik har cirka 40 anställda och huvuddelen av verksamheten finns på Campus Sundsvall.

Vi bedriver multidisciplinär forskning inom forskningscentrumet FSCN – Fibre Science and Communication Network och inom forskningsområdet NHU, Naturvetenskap och Hållbar Utveckling, med fokus på energi, kemi och kemiteknik. För god forskningsanknytning finns våra utbildningar därför inom områden som energiteknik och kemiteknik.

Vår civilingenjör i teknisk kemi ger en bred kunskap inom kemiteknikområdet och utbildningen sker i nära samarbete med KTH och industrin. Efter tredje året har du möjlighet att välja inriktning och läsa de sista två åren hos oss eller på KTH. Läs mer om utbildningen civilingenjör i teknisk kemi.

Vi erbjuder även två program som passar studenter som gärna studerar med distansoberoende teknik. Det handlar om en tvåårig processoperatörsutbildning som möter branschens behov och drivs i samarbete med Umeå Universitet Läs mer om processoperatörsutbildningen, samt en treårig energiingenjörsutbildning med fokus på att designa, utveckla och hantera energisystem. Läs mer om programmet Energiingenjör - Hållbara digitala fastigheter.  

Kontakt

Erik Hedenström

Professor|Professor

010-1428729