På Institutionen för design finns Mittuniversitetets konstnärliga ämnen fotografi, grafisk design och industridesign.

Bra design bidrar till ömsesidig förståelse och en bättre värld. På institutionen är därför hållbarhet ett självklart fokus i både utbildning och den forskning som inriktas mot bland annat design för alla, visuell kommunikation och förpackningsdesign. Goda kunskaper om vetenskapligt och konstnärligt arbete, designmetodik och att designen ska möta människors behov i samhället är också något vi lägger tonvikten på.

Aktuellt

Industridesign och grafisk design utvärderas inom Treklövern

Ny utvärderingsomgång inom Treklövern, kluster 22 har startat, där utbildningar inom industridesign och grafisk design ingår. Vid Mittuniversitetet är det huvudområdena Industridesign och grafisk design som utvärderas med utbildningar mot en kandidatexamen.

Nytt forskargalleri

Nu finns utställningen ”Människan i skogen, skogen i människan” i Mittuniversitetets nya galleri på Campus Östersund. Utställningen bygger på forskning kring skog och är inspirerad av så skilda discipliner som biologi, ekoteknik, turism, litteraturvetenskap och historia.

Kevin Gater nominerad på årets Filmfest Sundsvall

DES-medarbetaren Kevin Gater har nominerats för sin film ”Even Monsters Can Be People” i kategorin Norrlands Bästa under filmfestivalen Filmfest Sundsvall. Kevin ingår i filmkollektivet Nordic Narrative som står bakom filmen.

Forskare pratar om framtidens mat

”Tack för maten” är ett halvtimmeslångt utbildningssamtal om framtidens hållbara livsmedelssystem och hur design kan göra skillnad.

Kontakt

Kristina Brink

Prefekt |Head of Department

010-1428826