På Institutionen för design finns Mittuniversitetets konstnärliga ämnen fotografi, grafisk design och industridesign.

Bra design bidrar till ömsesidig förståelse och en bättre värld. På institutionen är därför hållbarhet ett självklart fokus i både utbildning och den forskning som inriktas mot bland annat design för alla, visuell kommunikation och förpackningsdesign. Goda kunskaper om vetenskapligt och konstnärligt arbete, designmetodik och att designen ska möta människors behov i samhället är också något vi lägger tonvikten på.

Aktuellt

Forskare pratar om framtidens mat

”Tack för maten” är ett halvtimmeslångt utbildningssamtal om framtidens hållbara livsmedelssystem och hur design kan göra skillnad.

Vårens vernissage på institutionen för Design

Den 3 juni är det dags för årets vernissage, där avgångsklasserna på Grafisk design och Industridesign visar upp sina examensarbeten. Studenternas arbeten fokuserar på hur design kan göra skillnad i samhället. På grund av pandemin genomförs årets examensutställningar digitalt.

Studenter från grafisk design vinnare av PIDA:s hållbarhetspris

Studenterna Maja Lindqvist, Ella Wiles, Jennie Bergström från programmet Grafisk Design, tilldelades den 20 maj priset PIDA – Packaging Impact Design Award – för ”högsta nivån av hållbarhet” för sin design. DEOBAR! är en behållare för deodorant med en iögonfallande design och annorlunda form.

Andreas bok inspirerar branschen

Andrea Lind von Mentzer, som läser sista året Grafisk design 180 hp, inspirerar branschen med sin formgivna bok Alfabetisk flora.

Kontakt

Kristina Brink

Prefekt |Head of Department

010-1428826