Grafisk design studenter vinner pris i sustainability

Fre 20 maj 2022 08:34

Grafisk design studenterna Fady och Teo deltog i tävlingen PIDA där de vann pris för deras bidrag Bareo.

Två män och en förpackning
Fady Tuma,Teo Simsson och deras förpackningsdesign. Fotograf: Hanna Jansson, kursansvarig lärare i förpackningsdesign.

Studenterna i Grafisk design åk 1 Fady Tuma och Teo Simsson har in sin första förpackningsdesignkurs deltagit i tävlingen PIDA med deras chipsförpackning i hållbar design. Två studentgrupper från Grafisk design åk 1 blev nominerade till finalen där Fady och Teos bidrag Bareo som tog hem pris i kategorin Highest Level of Sustainability.

Juryns motivering:
Highest Level of Sustainability – Bareo
This is a problem solver. It is an obvious substitute to packaging made of plastics and metal. We see the potential to replace overpacked solutions with this concept. It’s minimal but still holds a few surprises which adds both functions and smiles.

Mer information om det vinnande bidraget Bareo

Mer information om tävlingen PIDA

Bareo film

Bareo logga
I kursen ingick det även att skapa en video för att marknadsföra produkten.

Hanna Jansson

Universitets-/Högskoleadjunkt |Assistant lecturer