Forskare för projektet Light Field Evaluation System

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för informationssystem och -teknologi

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Avdelningen för informationssystem och -teknologi finns på Campus Sundsvall. Verksamheten inkluderar forskning inom data- och systemvetenskap och undervisning inom i huvudsak ämnena datateknik och industriell organisation och ekonomi.

Forskare (doktor) – Ljusfältsinfångning, -bearbetning, -presentation

Forskargruppen Realistisk 3D (Multidimensionell Signalbehandling och avbildning), del av Forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate) söker en forskare med en doktorsexamen i datavetenskap, elektroteknik, optisk fysik, eller liknande, för projektet Light Field Evaluation System.
Projektets mål är att skapa en testbädd för kommunikation med Light Field (multi-kamera system), och utröna konsekvenserna för signalbehandling, distribution och presentation genom att utnyttja ett stort antal kameror av olika modaliteter, och visualisera infångad data på olika sätt. Forskningen kommer att behandla problem relaterade till samverkande kameror, överföring av data till annan plats, och/eller beräkna förbättringar på avståndskartor, upplösning, signaler baserade på redundant infångad data, i syfte att skapa konsekventa virtuella vyer på mottagarsidan som bygger på interpolations och geometrisk projektion. Forskningen kommer att ske i nära samarbete med industriella parter.

Arbetsbeskrivning:
Att genomföra nyskapande teoretisk och experimentell forskning inom området för data- och elektroteknik, inklusive Ljusfältsbearbetning och kvalitetsbedömning. Arbetet innefattar teoretisk analys, praktiska experiment, algoritmdesign och implementering i programvara samt dokumentation i form av vetenskapliga artiklar och rapporter. Undervisning och formulering av forskningsansökningar kan ingå till en nivå som inte överstiger 20%.

Krav:
För att kvalificera sig för anställning som forskare, måste den sökande ha en doktorsexamen (eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen) i elektroteknik, datavetenskap, optisk fysik, eller ett närbesläktat ämne, med högkvalitativ erfarenhet och publikationer inom området Ljusfältsbearbetning och kvalitetsbedömning. Särskild vikt kommer att läggas på en stark matematisk bakgrund och dokumenterad erfarenhet av forskning inom Ljusfältsbearbetning och kvalitetsbedömning.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Anställningsvillkor: 6 månader, heltid, start enligt överenskommelse.

Ort: Sundsvall

Information:
För ytterligare information, kontakta forskningsledare Prof. Mårten Sjöström, marten.sjostrom@miun.se, 010-1428836, eller avdelningschef Dr. Patrik Österberg, patrik.osterberg@miun.se, 010-1428614.

Vänligen inkludera följande i din ansökan:
En text som beskriver dina skäl för att ansöka om tjänsten, kvalifikationer relaterat till tjänsten, samt avsikt och vision för arbetet.

Curriculum vitae.

Kopior av examensbevis (Master of Science and doktor). • Vetenskapliga meriter. Inkludera en komplett publikationslista och ange vilka arbetet som ska övervägas i utvärderingen. Inte mer än 5 publikationer kan biläggas.

Erfarenheter av spridning av forskningsresultat, inklusive deltagande i nämnder, styrelser, organisationer och liknande. • Ytterligare kvalifikationer som rör positionen.

Referenser / rekommendationer.

Välkommen med din ansökan i tre exemplar senast 2017/02/15 till Registrator, Mittuniversitetet, 851 70 Sundsvall, eller registrator@miun.se. Märk din ansökan med diarienr MIUN 2017/247

Välkommen med din ansökan

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.

• Anställnings­form
    Visstidsanställning 3-6 månader
  • Anställningens omfattning
    Heltid