Forskingsingenjör inom inbyggda IoT system

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för elektronikkonstruktion

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Avdelningen för elektronikkonstruktion har verksamhet på Campus Sundsvall. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Avdelningens forskning utförs inom ramen för forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc).

Arbetsuppgifter: Att tillsammans med forskare, ingenjör och företag ta fram små koncept/demonstratorer inom sensorsystem och Internet of Things. Arbetet inkluderar att utveckla kommunikations-/nätverkslösningar, mjukvara för inbyggda system, ta fram viss hårdvara och installations­arbete.

Mittuniversitetet bedriver forskning inom Smarta system och tjänster i samarbete med industriella partners. Den sökande förväntas utföra utvecklingsarbetet kopplat till detta forskningsområde. Denna forskning är en del i forskningsmiljön Transformativa teknologier vid Mittuniversitetet. Arbetet kommer att ske i ett nära samarbete med ett flertal regionala partnerföretag samt med andra forskare vid forskningscentren STC (Sensible Things that Communicate) och inom projektet SMART. Mer information finns på www.miun.se/stc och www.miun.se/stc/smart.

Behörighet och bedömningsgrund alt Kvalifikationer: Den sökande skall ha fullgjort kursfordringar om minst 150 hp eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Sökande från andra länder måste kunna uppvisa fullgjorda studier där motsvarande kunskapsnivå har erhållits.

För att uppfylla den särskilda behörigheten som krävs för att söka denna tjänst måste den sökande ha minst 90 hp (1.5 år) elektronik, datateknik eller nära besläktade med ämnen eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Förutom de formella behörighetskraven kommer urvalet även att baseras på annat arbete (t.ex. yrkeserfarenhet, projektarbeten), kurser och intervjuer med de sökande. Tidigare erfarenheter inom programmering, inbyggda system och IoT applikationer är meriterande. Personliga kvalitéer som samarbetsförmåga, initiativförmåga och lämplighet för forskningsingenjör kommer att sammanvägas med den formella ämneskunskapen. En kort beskrivning av den sökandes visioner och mål skall inkluderas i ansökan.

Anställning och tillträde: Tillsvidare, heltid Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av Prof. Mattias O´Nils, Mattias.ONils@miun.se 010-142 87 80 eller Avd. Chef Claes Mattsson, Claes.Mattsson@miun.se, 010 – 142 84 98. Se även avdelningens hemsida www.miun.se/EKS.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 7 juni.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.

• Anställnings­form
    Tillsvidareanställning
  • Anställningens omfattning
    Heltid