Forskningsingenjör inom Inbyggda IoT system

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för elektronikkonstruktion

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Avdelningen för elektronikkonstruktion har verksamhet på Campus Sundsvall. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Avdelningens forskning utförs inom ramen för forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc).

Arbetsuppgifter:

Att tillsammans med forskare, ingenjör och företag ta fram små koncept/demonstratorer inom sensorsystem och Internet of Things. Arbetet kommer inkluderar att ta fram kommunikations-/nätverkslösningar, mjukvara för inbyggda system, ta fram viss hårdvara och installations­arbete.

Mittuniversitetet bedriver forskning inom Smarta system och tjänster i samarbete med industriella partners. Den sökande förväntas utföra utvecklingsarbetet kopplat till detta forskningsområde. Denna forskning är en del i forskningsmiljön Transformativa teknologier vid Mittuniversitetet. Arbetet kommer att ske i ett nära samarbete med ett flertal regionala partnerföretag samt med andra forskare vid forskningscentren STC (Sensible Things that Communicate) inom projektet SMART och projektet FIBER. Mer information finns på www.miun.se/stc och www.miun.se/stc/smart.

Behörighet och bedömningsgrunder:

Den sökande skall ha avlagt minst en kandidatexamen eller fullgjort kursfordringar om minst 180 hp eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Sökande från andra länder måste kunna uppvisa fullgjorda studier där motsvarande kunskapsnivå har erhållits.

För att uppfylla den särskilda behörigheten som krävs för att söka denna tjänst måste den sökande ha minst 90 hp (1.5 år) elektronik, datateknik eller nära besläktade med ämnen eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Förutom de formella behörighetskraven kommer urvalet även att baseras på annat arbete (t.ex. examensarbete, projektarbeten), kurser och intervjuer med de sökande. Tidigare erfarenheter inom programmering, inbyggda system och IoT applikationer är meriterande. Personliga kvalitéer som samarbetsförmåga, initiativförmåga och lämplighet för forskningsingenjör kommer att sammanvägas med den formella ämneskunskapen. En kort beskrivning av den sökandes visioner och mål skall inkluderas i ansökan.

Anställning: en tidsbegränsad anställning som forskningsingenjör motsvarande 6 månader.

Anställningsort: Sundsvall

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön: Enligt överenskommelse

För mer information om tjänsten/upplysningar: Prof. Mattias O’Nils, mattias.onils@miun.se, tfn 010- 142 87 80 eller avdelningschef Claes Mattson, claes.mattson@miun.se, tfn 010-142 84 98

Ansökan: Ska innehålla styrkt meritförteckning, kopior av betyg och examensbevis, personligt brev, samt övriga handlingar som önskas åberopas. Ansökan skall vara Mittuniversitetet tillhanda senast den 5 februari 2017.

Välkommen med din ansökan

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.

• Anställnings­form
    Visstidsanställning 3-6 månader
  • Anställningens omfattning
    Heltid