Postdoc in Electronics; optical measuring methods

Spara favorit

Avdelningen för elektronikkonstruktion

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Avdelningen för elektronikkonstruktion har verksamhet på Campus Sundsvall. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Avdelningens forskning utförs inom ramen för forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc).

The Department of Electronics Design (EKS) and research centre STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc) are looking for a postdoc for the project DUVA – Detector and method development in UV and EUV wavelength region, for application in processing industries. There are approximately 80 researchers in STC, working on research on sensor-based systems and services in electronics and computer science.

Research in this project will give you an opportunity to work together with industrial partners in the field of optical measuring methods in the ultraviolet (UV) (EUV, 13.5 nm) wavelength range, to define the geometric characteristics of fibrillated cellulose fibres. The optical processes included in the measuring method are transmission, absorption, diffraction and scattering, depending on the characteristics of the test object. Position sensitive detectors for measurements in the EUV range are to be developed and characterized.

Your job will be to work on development, optimization, and characterization of an optical measuring method, to be used to measure fibrillated cellulose fibres.

Requirements and assessment: PhD in electronics, electrical engineering or computer science, with a specialization in optical measuring methods and/or photodetector-based measurement systems. Include doctoral thesis or a link to the thesis and a short description of your goals and visions. Fluent communication orally/in writing in English is a requirement. Knowledge of Swedish is an advantage.

Terms of employment: One year, full-time.

Location: Sundsvall

Entry: 2017-01-01 or according to agreement.

Salary: According to agreement.

Information: For more information, please contact Docent Göran Thungström, goran.thungstrom@miun.se, phone +46 (0)10-142 88 05 or Head of Department Claes Mattson, claes.mattsson@miun.se, phone +46 (0)10-142 84 98

Union representatives: Ummis Jonsson, SACO, phone +46 (0)10-142 88 09 and Lollo Ljuslin, ST, phone +46 (0)10-142 79 14.

Application: Please submit your application and CV including certified copies of merits and degree certificate, copy of your doctoral thesis, and request for field of research according to the above, and any other documents to be considered, no later than 27 October, 2016 to registrator@miun.se or Registrar, Mid Sweden University, 851 70 Sundsvall, Sweden. Mark your application with ref no MIUN 2016/1830.

We look forward to your application!

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.

• Anställnings­form
    Visstidsanställning längre än 6 månader