Postdoktor inom Inbyggda IOT system

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för elektronikkonstruktion

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Avdelningen för elektronikkonstruktion har verksamhet på Campus Sundsvall. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Avdelningens forskning utförs inom ramen för forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc).

Forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc) söker inom projektet SMART- Smarta system och tjänster en postdoktor. Inom STC arbetar närmare 80 forskare med forskning kring sensorbaserade system och sakernas internet inom elektronik och datavetenskap.

Forskningen inom projektet ger dig möjlighet att arbeta tillsammans i en större forskargrupp som sammankopplar utmaningar inom ”in-sensor processing” i olika tillämpningar inom sensorsystem. Utmaningar som din tjänst kan inriktas emot är optimering av inbyggda beräkningsarkitekturer eller distribuerad beräknings arkitekturer. En stor del av de applikationer som vi fokuserar på är inom inbyggda vision system.

I din tjänst kommer du att arbeta med att utveckla, optimera och karakterisera inbyggda system och/eller distribuerade inbyggda system.

Behörighet och bedömningsgrunder: Avlagd doktorsexamen inom elektronik, elektroteknik eller datavetenskap, med en inriktning inom inbyggda system, elektronikkonstruktion, sensornätverk eller cyberfysiska system. Doktorsexamen måste ha erhållits högst tre år före ansökningstidens utgång; Men, till exempel, kan sjukfrånvaro och/eller föräldraledighet dras från treårsperioden. Bifoga doktorsavhandling eller länk till avhandlingen samt en kort beskrivning av dina visioner och mål. Förmåga att obehindrat kunna kommunicera muntligt/skriftligt på engelska är ett krav.

Anställning: Ett års heltids anställning med en eventuell förlängning på ett år.

Anställningsort: Sundsvall

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön: Enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten/upplysningar: Prof. Mattias O’Nils, mattias.onils@miun.se, tfn: 010 – 142 87 80 eller avdelningschef Claes Mattson, claes.mattsson@miun.se, tfn 010-142 84 98

Ansökan: Ska innehålla följande:

En motiverad text där skälen för att ansöka, kvalifikationer i förhållande till tjänsten, och avsikter och visioner för tjänsten anges. En aktuell meritförteckning. Kopior av relevanta examensbevis (MSc och PhD). Vetenskapliga meriter. En fullständig lista över publikationer skall bifogas med angivande av de verk som sökanden önskar övervägas. Du kan bifoga upp till 5 publikationer. Referenser/rekommendationer.

Ansökan: Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2017-08-31.

Välkommen med din ansökan via miun.se/jobb!

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.

• Anställnings­form
    Visstidsanställning längre än 6 månader