Universitetsadjunkt i journalistik med inriktning mot rörlig bild

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap har verksamhet på Campus Sundsvall och erbjuder tre grundutbildningsprogram och ett projektbaserat masterprogram inom ämnena: medie- och kommunikationsvetenskap samt journalistik. Inom avdelningen finns forskningscentret DEMICOM.

Avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap, MKV, vid Mittuniversitetet är en av landets ledande inom både utbildning och forskning om medier, kommunikation och journalistik. Vid avdelningen lägger vi stor vikt vid att integrera förstklassig utbildning med framstående forskning i samverkan med det omgivande samhället. Vid avdelningen finns en av Sveriges modernaste journalistutbildningar vars goda rykte bland annat beror på ett nära samarbete med den svenska mediebranschen. Utbildningarna drivs av lärare och forskare med lång erfarenhet från branschen och ett stort kontaktnät i Sverige och utomlands. Vi söker nu en universitetsadjunkt i journalistik med inriktning mot rörlig bild och tv-produktion för olika plattformar.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna består av undervisning på grundnivå inom avdelningens utbildningar, men främst inom området journalistik. I detta inbegrips allt från de grundläggande principerna för nyhetsrapportering till reportage, undersökande journalistik och digitalt redaktörskap. Inom ramarna för dessa arbetsuppgifter kommer du att ha särskilt fokus på och utvecklingsansvar för undervisning i rörlig bild och tv-produktion för olika plattformar. Vidare ingår kursansvar och kursutveckling samt examination.

Behörighet och bedömningsgrund alt Kvalifikationer: Högskoleutbildning i journalistik eller motsvarande kompetens, eller motsvarande erfarenheter av betydelse för anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Aktuella tekniska färdigheter och relevant kunskap i rörlig bild och tv-produktion för olika plattformar är betydelsefullt för anställningen.  Vidare är erfarenheter av och kunskaper från nya digitala publiceringsformer och erfarenheter från public service i hög grad meriterande. Stor vikt läggs vid pedagogisk skicklighet samt samarbetsförmåga, både med kolleger och studenter.

Handläggning: Beredningen av anställningen följer de former som fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Tillsvidare, heltid, tillträde 1 augusti 2017 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning på sex månader.

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av: Avdelningschef, Christina Grandien, telefon: 010-142 87 65, e-post: christina.grandien@miun.se , programansvarig journalistutbildningen, Peter Jonriksson, telefon: 010-142 84 44, e-post: peter.jonriksson@miun.se

Se även avdelningens hemsida www.miun.se/mkv

Ansökan: Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 24 maj.

Välkommen med din ansökan via miun.se/jobb!

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.

• Anställnings­form
    Tillsvidareanställning