Universitetsadjunkt i medie- och kommunikationsvetenskap

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap har verksamhet på Campus Sundsvall och erbjuder fyra grundutbildningsprogram och en internationell masterutbildning inom ämnena: bildjournalistik, grafisk design, medie- och kommunikationsvetenskap samt journalistik. Inom avdelningen finns forskningscentret DEMICOM.

Mittuniversitetet söker till avdelningen för Medie- och kommunikationsvetenskap, Campus Sundsvall

Universitetsadjunkter i medie- och kommunikationsvetenskap
Ref.nr MIUN 2016/2184

Mittuniversitetet erbjuder ett av Sveriges mest etablerade utbildningsprogram inom medie- och kommunikationsvetenskap, Informations-och PR-programmet. Programmet har en inriktning mot strategisk kommunikation och stort fokus på samverkan med bransch och näringsliv.

Vi söker en adjunkt i medie- och kommunikationsvetenskap med dokumenterad erfarenhet av undervisning på campus och distans i strategisk kommunikation, organisationskommunikation och kommunikativt ledarskap. Ref nr MIUN 2016/xxx1

Arbetsuppgifter
I anställningen ingår planering, undervisning handledning och examination i kurser med fokus på strategisk kommunikation, organisationskommunikation, kommunikativt ledarskap, interkulturell kommunikation, uppsats- och projekthandledning samt deltagande i programutveckling. Du förväntas aktivt följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet som lärare vid universitetet.

Behörighet och bedömningsgrund
Behörighet att anställas som universitetsadjunkt är den som har:

• Kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation/organisationskommunikation
  • Pedagogisk skicklighet och dokumenterad förmåga att utveckla, genomföra och leda utbildning på svenska inom områdena strategisk kommunikation, organisations-kommunikation och kommunikativt ledarskap, samt uppsatshandledning.
  • Erfarenhet av kursansvar/kursutveckling inom ovan nämnda områden.
  • Dokumenterad erfarenhet av distansundervisning.
  • Kunskap om kommunikationsbranschen i Sverige och internationellt
  • Förmåga att samverka med det omgivande samhället inom verksamhetsområdet
  • Administrativ skicklighet och mycket god samarbetsförmåga

Handläggning: Beredningen av anställningen följer de former som fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av tf avdelningschef, Kristina Brink, tfn 010-142 88 26.

Till ansökan ska följande bifogas

• Ansökningsbrev inklusive bilageförteckning och referenspersoner
  • Styrkt meritförteckning (CV)
  • Vetenskapliga och pedagogiska arbeten som åberopas
  • Intyg på genomförd högskolepedagogisk kurs om 15hp, eller redogörelse för motsvarande kunskaper
  • Redogörelse för pedagogisk grundsyn
  • Redovisning av pedagogiska meriter där omfattningen av den sökandes undervisningserfarenhet anges i antal timmar
  • Exempel på kurs-PM och kursutvärdering för undervisade kurser
  • Redovisning av övriga meriter

Ansökan skickas i tre identiska uppsättningar till Registrator, Mittuniversitetet, 851 70 Sundsvall alternativt till registrator@miun.se. Ange referensnummer MIUN 2016/2184. Ansökan skall vara Mittuniversitetet tillhanda senast 2016-12-20.

Välkommen med din ansökan!

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.

• Anställnings­form
    Tillsvidareanställning
  • Anställningens omfattning
    Heltid
  • Tillträde
    Enligt överenskommelse
  • Löneform
    Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas.
  • Antal lediga befattningar
  • Syssel­sättnings­grad