Postdoktor inom Energy Harvesting

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för elektronikkonstruktion

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Avdelningen för elektronikkonstruktion har verksamhet på Campus Sundsvall. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Avdelningens forskning utförs inom ramen för forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc).

Forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc) söker inom projektet SMART- Smarta system och tjänster en postdoktor. Inom STC arbetar närmare 80 forskare med forskning kring sensorbaserade system och sakernas internet inom elektronik och datavetenskap.

Forskningen inom projektet ger dig möjlighet att arbeta tillsammans i en större forskargrupp som sammankopplar utmaningar inom ”energy harvesting” i olika tillämpningar inom inbyggda sensorsystem. Utmaningar som tjänsten kan inriktas emot modellering och konstruktion av energy harvesting kretsar och system, konstruktion och optimering av komponenter för energy harvesting, och applikationsspecifika problem i industriella miljöer. Din tjänst involverar modellering samt experimentellt arbete som prototyputveckling, karakterisering i lab och industriella miljöer.

Behörighet och bedömningsgrunder: Avlagd doktorsexamen inom energy harvesting eller närliggande område. Doktorsexamen ska ha erhållits högst tre år före ansökningstidens utgång. Längre tid än tre år kan motiveras med förhållanden som sjukdom, föräldraledighet eller liknande omständigheter. God förmåga att kunna kommunicera muntligt och skriftligt på engelska är ett krav.

Anställning: Visstidsanställning på heltid. Ett år med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år.

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

För mer information om tjänsten/upplysningar:

Professor Bengt Oelmann, Bengt Oelmann@miun.se, tfn: 010 – 142 87 92 eller Avdelningschef Claes Mattson, Claes.Mattsson@miun.se, tfn 010-142 84 98

Ansökan: Ska innehålla:

• Motivering där skälen för ansökan, kvalifikationer i förhållande till tjänsten, och avsikter och visioner för tjänsten anges,
  • Aktuell meritförteckning,
  • Vidimerade kopior av relevanta examensbevis (MSc och PhD).
  • Vetenskapliga meriter. Bifoga fullständig publikationslista där det framgår vilka publikationer som önskas åberopas. Bifoga max 5 publikationer, varav en är din doktorsavhandling
  • Referenser/rekommendationer.

Ansökan skall vara Mittuniversitetet tillhanda via vårt rekryteringssystem senast den 8 februari 2018.

Välkommen med din ansökan via miun.se/jobb!

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.

• Anställnings­form
    Visstidsanställning längre än 6 månader