Postdoktor inom forskningsområdet nya cellulosabaserade material

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för kemiteknik

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Avdelningen för kemiteknik har sin verksamhet på Campus Sundsvall. Avdelningen utbildar och bedriver forskning inom energiteknik och kemiteknik.

Fiber Science and Communication Network (FSCN) är ett tvärvetenskapligt forskningscenter vid Mittuniversitetet. Inom FSCN utförs forskning som skapar nya användningsområden och affärsmöjligheter för material baserade på hållbara biomaterial från skogen. Forskargruppen för Teknisk yt- och kolloidkemi, där anställningen är placerad, omfattar för närvarande 13 forskare och doktorander. Forskningen fokuserar på cellulosa-vatten interaktioner, där grundläggande förståelse för hur cellulosans inneboende amfifila egenskaper kan utnyttjas vid framtagande av nya material som kan ersätta oljebaserade polymerer i framtiden.

Nyligen har vi beviljats finansiering för forskning om inkapsling av opolära vätskor med hjälp av cellulosa. Anställningen i projektet ”Encap” är finansierad av ÅForsk och arbetet sker inom forskargruppen för Teknisk yt- och kolloidkemi vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Arbetsbeskrivning: Forskning (80-100%) och undervisning (0-20%) kan ingå efter behov.

Krav och bedömning: För denna anställning söker vi personer som disputerat under de senaste fem åren inom kemi, kemiteknik, polymerkemi, materialvetenskap eller relaterade områden. Vi letar särskilt efter en person med goda kunskaper inom området upplösning och regenerering av cellulosa. Det är också viktigt att ha gedigna kunskaper i yt- och kolloidkemi. Sökande måste självständigt kunna utforma och genomföra experiment samt bidra i ett tvärvetenskapligt tillämpat FoU-team. Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska är ett krav.

Anställningsvillkor: Tidsbegränsad anställning, 1 september 2018 – 30 juni 2019 (10 månader).

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Placeringsort: Sundsvall

Tillträde: 1 september 2018. För ytterligare information kontakta professor Magnus Norgren, magnus.norgren@miun.se för projektinformation och professor Erik Hedenström, erik.hedenstrom@miun.se för avdelningsinformation.

Ansökan ska innehålla (1) ett CV, (2) kopior och examensbevis, (3) ett sidorättsbrev som beskriver dina forskningsintressen och karriärmål.

Ansökan ska vara Mittuniversitet tillhanda via vårt rekryteringssystem senast den 10 augusti 2018.

Välkommen med din ansökan via miun.se/jobb!

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.

• Anställnings­form
    Visstidsanställning längre än 6 månader