Två universitetslektorer i socialt arbete

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för socialt arbete

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för humanvetenskap

Avdelningen för socialt arbete bedriver sin verksamhet vid Campus Östersund. Avdelningens kärnverksamhet är grund- och vidareutbildning av socionomer samt forskning och forskarutbildning i socialt arbete.

Ämnet socialt arbete vid Mittuniversitetet ser sig som en del av ett globaliserat forsknings- och utbildningsfält av kunskapsproduktion och kunskapsspridning för att främja social rättvisa och mänskliga rättigheter. Utbildningen har en antirasistisk profil som verkar för social förändring, social sammanhållning, mänskliga rättigheter och social rättvisa.

Arbetsuppgifter
Till arbetsuppgifterna hör undervisning i socialt arbete samt handledning av studenter på såväl grundläggande som avancerad nivå. Vidare förväntas innehavaren av denna anställning genom sin verksamhet bidra till ämnets utveckling. Vissa administrativa uppgifter ingår också i arbetsuppgifterna.

Behörighet och bedömningsgrunder
Behörig att anställas som universitetslektor i socialt arbete är den som har avlagt doktorsexamen i socialt arbete eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt har visat pedagogisk skicklighet (HF 4 kap. 4§, Mittuniversitetets anställningsordningLyssna). Lika stor omsorg ska ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som den vetenskapliga skickligheten.

Det är meriterande om den sökande har erfarenhet av egen forskning och undervisning relevant för utbildningens profilering. Det är även meriterande med särskild kompetens inom områdena beroendeproblematik eller barn/unga.

Handläggning
Beredningen av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller vid Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde
Tillsvidare. Heltid. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Anställningsort: Östersund

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information
Närmare upplysningar lämnas av stf. Avdelningschef Ulf Engqvist , tfn 010-142 80 75, ulf.engqvist@miun.se och studierektor Anneli Mårtenson, tfn 010-142 82 42, anneli.martenson@miun.se. Se även avdelningens hemsida miun.se/soa/.

Ansökan: Till ansökan ska bifogas meritförteckning, redogörelse för dokumenterad vetenskaplig och pedagogisk verksamhet, inkl. intyg över vetenskaplig och pedagogisk meritering, fullständig publikationslista samt högst 10 vetenskapliga publikationer som särskilt åberopas. Se instruktioner till sökande i Humanvetenskapliga fakultetens regler och anvisningar.Lyssna

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2019-01-13.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. I denna rekrytering har Mittuniversitetet redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

• Anställnings­form
    Tillsvidareanställning