Universitetsadjunkt i elektronik inom inbyggda system

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för elektronikkonstruktion

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Avdelningen för elektronikkonstruktion har verksamhet på Campus Sundsvall. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Avdelningens forskning utförs inom ramen för forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc).

Arbetsuppgifter:
Anställningen omfattar undervisning inom ämnesområdet Elektroteknik/Elektronik med  fokus på inbyggda system och mätsystem. Inom anställningen ingår även utbildningsadministration, kursansvar och utvecklingsarbete.

Möjlighet till kompetensutveckling finns inom ramen för anställningen enligt gällande kollektivavtal och lokala riktlinjer.

Avdelningen har omfattande forskning inom området inbyggda system och mätteknik. Möjlighet till för forskningens meritering inom området kan ges inom ramen för anställningen.

Behörighet och bedömningsgrund:
För behörighet som universitetsadjunkt vid Mittuniversitetet krävs avlagd examen från högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng omfattande minst 90 poäng inom Elektroteknik/Elektronik/Datateknik eller motsvarande, genomgången högskolepedagogisk utbildning samt visad pedagogisk skicklighet. Vidare gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning. Lyssna

För att arbeta som Universitetsadjunkt bör du ha ett genuint intresse av att undervisa och förmedla den kunskap och erfarenhet som du besitter inom området.

Du ska ha tidigare erfarenhet av att undervisa inom inbyggda system, samt erfarenhet av att konstruera och tillämpa av inbyggda system som inkluderande både mjuk- och hårdvara.

Verksamheten vid avdelningen bedrivs i en internationell miljö, varför goda färdigheter i engelska, såväl skriftligt som muntligt är ett krav. Kunskaper i svenska är önskvärt.

Arbete i lärarlag är ofta förekommande, varför vi lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga. Flexibilitet, initiativförmåga och ansvarstagande ser vi som också som viktiga egenskaper.

Handläggning: Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: tillsvidareanställning enligt överenskommelse

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Enligt överenskommelse.

Information: Närmare upplysningar lämnas av avdelningschef, Claes Mattsson claes.mattson@miun.se, Telefon, +46 (0)10 142 84 98, mobil, +46 (0)70 28 35 685 Claes.Mattsson@miun.se , ämnesföreträdare docent Jan Thim, Jan.Thim@miun.se, Telefon, +46 (0)10 142 85 56, Se även STCs hemsida www.miun.se/stc.

Ansökan:
Till ansökan ska bifogas meritförteckning, redogörelse för dokumenterad undervisning och pedagogisk verksamhet, inkl. intyg över pedagogisk meritering, kort redogörelse för dina visioner inom undervisning, ev. vetenskapliga meriter (fulltständig publikationslista, samt högst 5 vetenskapliga publikationer som särskilt åberopas).

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2018-12-31.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. I denna rekrytering har Mittuniversitetet redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

• Anställnings­form
    Tillsvidareanställning