Universitetslektor i elektronik inom inbyggda system

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för elektronikkonstruktion

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Avdelningen för elektronikkonstruktion har verksamhet på Campus Sundsvall. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Avdelningens forskning utförs inom ramen för forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc).

Arbetsuppgifter:
Anställningen omfattar forskning och undervisning inom området inbyggda system och mätsystem, utbildningsadministration, kursansvar och utvecklingsarbete. Förutom eget forskningsarbete, kommer din anställning även att innehålla handledning av forskargruppens forskarstudenter samt att aktivt arbeta med att ansöka om externa forskningsmedel. Möjlighet till kompetensutveckling finns inom ramen för anställningen enligt gällande kollektivavtal och lokala riktlinjer.

Behörighet och bedömningsgrund:
För att vara behörig till anställningen krävs doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens inom elektronik/elektroteknik eller angränsande ämnesområde, högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande kunskaper (för undantag se Mittuniversitetets Anställningsordning, länk nedan) samt visad pedagogisk skicklighet. Vidare gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordningLyssna samt fastställda Kvalitetskriterier för anställning som universitetslektor vid Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier.Lyssna

Avhandlingsområde och/eller senare forskning ska ha en inriktning mot konstruktion och optimering av inbyggda system som inkluderande både hård- och mjukvara.

Erfarenhet av konstruktion och tillämpning av inbyggda system för styr- och mättekniska applikationer är ett krav.

Forskningsmeriter bedöms utifrån omfattning och kvalitet hos publicerade artiklar samt erfarenhet av att söka externa forskningsmedel och att leda projekt.

Verksamheten vid avdelningen bedrivs i en internationell miljö, varför goda färdigheter i engelska, såväl skriftligt som muntligt är ett krav. Förmåga att kunna kommunicera på svenska är önskvärt.

Tidigare erfarenheter av undervisning inom inbyggda system är ett krav. Erfarenheter av programansvar är meriterande.

Handläggning: Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: tillsvidareanställning, heltid, tillträde enligt överenskommelse

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Enligt överenskommelse.

Information:
Närmare upplysningar lämnas av avdelningschef, Claes Mattsson claes.mattson@miun.se, Telefon, +46 (0)10 142 84 98, mobil, +46 (0)70 28 35 685 Claes.Mattsson@miun.se , professor Bengt Oelmann Bengt.Oelmann@miun.se och professor Mattias O´Nils Mattias.ONils@miun.se. Se även STCs hemsida www.miun.se/stc.

Ansökan:
Till ansökan ska bifogas meritförteckning, redogörelse för dokumenterad vetenskaplig och pedagogisk verksamhet, inkl. intyg över vetenskaplig och pedagogisk meritering, fullständig publikationslista samt högst 10 vetenskapliga publikationer som särskilt åberopas.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 31 dec 2018.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. I denna rekrytering har Mittuniversitetet redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

• Anställnings­form
    Tillsvidareanställning