Universitetslektor i företagsekonomi, inr redovisning/finansiering

Spara favorit

Mittuniversitetet, Avdelningen för ekonomivetenskap och juridik

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för humanvetenskap

Avdelningen för ekonomivetenskap och juridik har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning i ämnena företagsekonomi, juridik och nationalekonomi samt utbildning i statistik.

Företagsekonomi är ett av de största ämnena inom Mittuniversitetet med verksamhet av ungefär lika stor omfattning i Sundsvall och Östersund. I ämnet ges utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt uppdragsutbildningar. Den företagsekonomiska forskningen i Sundsvall har särskild koppling till Centrum för forskning om ekonomiska relationer (CER) med inriktning mot bank, försäkring, pension, fastighet och revision. Forskningen i Östersund är profilerad mot entreprenörskap, företagsutveckling och turism.

Arbetsuppgifter: Undervisning och examination på kurser med inriktning mot redovisning, ekonomistyrning och finansiering på grundnivå och avancerad nivå samt handledning av uppsatser. Även undervisning på engelska och inom uppdragsutbildning samt distansutbildning kan bli aktuell. Administrativa uppgifter tillkommer. Vidare förväntas innehavaren utföra pedagogiskt utvecklingsarbete och medverka i avdelningens övriga utvecklingsarbete. Möjligheter till kompetensutveckling finns inom ramen för anställningen enligt gällande kollektivavtal och lokala riktlinjer. Arbetet kräver vissa resor mellan campusorterna. Under anställningens två första år ingår  20 % forskning i tjänsten.

Behörighet: Behörig för anställningen som lektor är den som har avlagt doktorsexamen i företagsekonomi eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt har visat pedagogisk skicklighet (HF kap.4, §4). Med inriktningen mot redovisning/finansiering avses ämnesdelarna extern redovisning, intern redovisning, ekonomistyrning och finansiering. Den som ska anställas som lektor ska för övrigt vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning och  handläggningsordningar och ska kunna utföra administrativa och pedagogiska arbetsuppgifter som förutsätter förståelse av, och förmåga att använda, svenska språket.

Bedömningsgrunder: Vid tillsättningen ska lika stor hänsyn tas till vetenskaplig som pedagogisk skicklighet. Stor vikt ska läggas vid meriter inom de ämnesområden som anges av anställningens inriktning. Erfarenheter från undervisning på engelska, distansundervisning samt annan relevant yrkesverksamhet är meriterande. Den sökande ska ha förmåga att samarbeta samt den förmåga och lämplighet som i övrigt behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl. Därutöver beaktas administrativ skicklighet, liksom erfarenhet och intresse av samverkan såväl lokalt som globalt som meriterande.

Vi ser att du är en person som gillar utmaningar, har god förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Andra egenskaper som vi lägger vikt vid är att du är resultatinriktad, samarbetsvillig och tydlig i kommunikationen med andra.

Handläggning: Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Tillsvidare. Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning

Upplysningar: Närmare upplysningar lämnas av avdelningschef Saman Rashid, saman.rashid@miun.se, 010-142 85 50, ämnesföreträdare Peter Öhman, peter.ohman@miun.se, 010-142 86 77 eller studierektor Lars-Anders Byberg, lars-anders.byberg@miun.se, 010-142 89 20. Se även avdelningens hemsida miun.se/evj/

Ansökan: Välkommen med din ansökan, enligt anvisningar i HUVs regler och anvisningarLyssna, via vårt rekryteringssystem senast 31 december 2018.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. I denna rekrytering har Mittuniversitetet redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

• Anställnings­form
    Tillsvidareanställning