Händelsen har löpt ut

Öppen föreläsning: Här möts världen - en fotoutställning

Spara favorit

Cirka 80 av världens 193 länder finns representerade i Sollefteå kommun. Vilka är de nya invånarna? Vilka kunskaper bär de på? Vad drömmer de om? På den här gästföreläsningen får vi veta lite mer om människorna bakom fotografierna som utgör Katarina Norströms fotoutställning - Här möts världen.

Människor har invandrat hit ända sedan medeltiden och Sollefteå har brutit en 60 år lång period av befolkningsminskning. Fotografen Katarina Norström har valt att porträttera de människor som valt att göra Sollefteå till sina nya hem.

Idén växte sakta fram för Katarina när hon upplevde att individerna helt försvann bakom begrepp som invandrare, nyanlända, flyktingar och asylsökande. Hon kände att hon ville lyfta människorna, visa på deras kunskaper och bredden av nationaliteter från världens alla hörn som nu finns respresenterade i Sollefteå.

Fotoutställningen är ett samarbete mellan Sollefteå Kommun, Länsstyrelsen Västernorrland och presenteras av Open Campus. Utställningen hänger i C-huset på Mittuniversitetet i Sundsvall fram till 17/11 (byggnaden bakom Grönborgs/Åkroken).

Den 9 november 13:00 - 14:00 kan du höra fotograf Katarina Norström berätta om projektet i sal C219. Föreläsningen är öppen för alla

Vi önskar dig varmt välkommen att besöka fotoutställningen och föreläsningen.

1 januari