Händelsen har löpt ut

Licentiatseminarium i matematik: Tatiana Lobkova

Spara favorit

Välkommen till Tatiana Lobkovas licentiatseminarium i matematik där hon presenterar avhandlingen "Homogenization Results for Parabolic and Hyperbolic-Parabolic Problems and Further Results on Homogenization in Perforated Domains!.

Efterfrågan ökar på hållbara och smarta material av hög kvalitet med låg vikt och minskat nyttjande av jordens resurser. Tatiana Lobkova presenterar nu en modell för att räkna ut hur de smarta materialen är beskaffade. 

Kompositmaterial och perforerade material är eftertraktade så kallade smarta material. Materialen är sammansättningar av olika typer av material med helt olika egenskaper som när de blandas får helt nya egenskaper. I jakten på det perfekta materialet gäller det att kunna räkna ut hur stor andel av respektive material som behövs och hur de ska arrangeras.

– Genom att finfördela det heterogena materialet till en gräns där det utifrån betraktat framstår som ett homogent material, kan vi räkna ut hur materialet är beskaffat. Vår modell är utformad för att lösa denna ekvation, säger Tatiana Lobkova som doktorerar på avdelningen för kvalitetsteknik, maskinteknik och matematik vid Mittuniversitetet.

Tatiana Lobkovas licentiatavhandling  heter ”Homogenization Results for Parabolic and Hyperbolic-Parabolic Problems and Further Results on Homogenization in Perforated Domains” och presenteras den 30/5, kl. 10:00-12:00, Sal Q 221, Akademigatan 1, Östersund. Presentationen sker på engelska.

Läs eller ladda ner avhandlingen

1 januari