Händelsen har löpt ut

Öppen föreläsning med Mustafa Can - Välkommen till det främmande landet

Spara favorit

Över 60 miljoner människor är på flykt i världen. Vad innebär det egentligen att överge allt det man älskar? Vad gör flykten med människan och medmänniskan?

Mustafa Can, som varit i krigets Syrien, undersöker vad det innebär att kapas från sitt fäste, fastna i ett ingenmansland för att slutligen hamna i ett främmande land. När flykten väl är över och en ny tillvaro i Arboga, Skövde eller Sundsvall ska formas, vad händer med människan då?

Mustafa Can föreläser personligt om flykten och om ett existentiellt drama om utanförskap, hem och hemlöshet, skam och vägen in.

- Mor, jag älskar dig, så avslutade Mustafa Can sitt Sommarprogram 2003 och telefonväxeln på Sveriges Radio brakade samman och hans första sommarprogram är det mest uppmärksammade någonsin. Mustafa Can, respekterad men även kontroversiell - dock aldrig ljummen.

I denna föreläsning tar Mustafa oss med på en mycket personlig och gripande resa som du inte vill missa!

Ingen föranmälan krävs. Evenemanget är gratis och öppet för alla!

Evenemanget presenteras av Open Campus - ett samverkansprojekt mellan Mittuniversitetet och Folkuniversitetet - i samarbete med Åkroken Science Park & Bizmaker.

VÄLKOMMEN!