Forskarfredag - Samtal med forskare

Vad gör egentligen en forskare och vad forskas det om på Mittuniversitetet? Det kan du få reda på under Forskarfredag! Välkommen till Kulturmagasinet under lunchtid!

Kulturmagasinet_1600x900_webb.png

Nytt för i år är Forskarfredag sträcker sig under en hel Vetenskapsvecka för att fler målgrupper ska kunna lyssna till intressanta föreläsningar, ställa frågor om forskning och få en bättre bild av vad en forskare egentligen gör. Se fullständigt program

Forskarfredag i Sundsvall arrangeras i samarbete med Sundsvalls kommun, Folkuniversitetet och Technichus.
Alla aktiviteter är kostnadsfria!

Samtal med forskare - fredag 27 september

Välkommen till Kulturmagasinet där du kan lyssna till den senaste forskningen under ett antal lunchsamtal mellan kl. 11.30 och 12.30. Forskaren Anna-Sara Fagerholm kommer att intervjua olika forskarkollegor som berättar om spännande ämnen. Vi bjuder på en smörgås samt kaffe eller te.

Program (under uppdatering)

Medieskuggan på landsbygden i fokus - hur bevakas lokala frågor när traditionella medier utmanas?

Lottie Jangdal, doktorand forskningscentret DEMICOM

Kan vi tillverka miljövänliga batterier och räcker strömmen till alla elbilar?

Nicklas Blomquist, forskare, forskningscentret FSCN

Blir vårt samhälle mer eller mindre våldsamt?

Sara Skott, forskare i kriminologi, forskningscentret Risk and Crisis Research Centre.

Hur kan vi upptäcka föroreningar i havet med röntgenteknik?

Börje Norlin, forskare, forskningscentret STC - Sensible Things That Communicate

Om Forskarfredag

Den sista helgen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. I över 250 städer i Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet Forskarfredag och koordinerats av föreningen Vetenskap och Allmänhet, VA.