Webbinar: I en roddbåt till Kina – så reser vi efter corona

Turism och besöksnäring är hårt och direkt drabbade av coronapandemin. Tusentals evenemang har ställts in och många affärs- och privatresor har avbokats. Vad händer med turismen efter corona? Turismforskare Robert Pettersson presenterar tre tänkbara scenarier för fortsatt turism och resande.

37307398-fisherman-row-the-boat-in-sunrise-morning.jpg

Tiden var kort mellan rapporter om överturism till larm om för lite turism. Men vad händer när viruset drar sig tillbaka och restriktionerna lättar? Ska vi som många gånger tidigare se en snabb återhämtning till det tidigare, eller kommer turismen denna gång att förändras i grunden? Uteblivna turister innebär uteblivna intäkter och både större och mindre företag kämpar för sin överlevnad. Många inom besöksnäringen hoppas på en snabb återhämtning, samtidigt som ett ändrat resande skulle vara bättre för miljön.

Baserat på internationell turismforskning presenterar Robert Pettersson tre tänkbara scenarier för fortsatt turism och resande. Här behandlas hur besöksnäringen kan och bör agera, men också huruvida vi resenärer får, vill och kan resa.

Håller du med forskarna? Frågor och inspel välkomnas under seminariet.

Seminariet ingår i serien ”Mitt i vetenskapen” där Mittuniversitetet under tre dagar erbjuder två parallella frukostseminarier inom olika ämnesområden – alla med koppling till Coronakrisen. Seminarierna genomförs via ZOOM och du anmäler dig till det seminarium du vill följa – och det går självklart utmärkt att anmäla sig till flera seminarier så länge de inte genomförs samtidigt. Några dagar innan seminariet får du en länk till det ZOOM-rum där seminariet genomförs samt övrig, nödvändig information.
Varmt välkommen att kliva in ”mitt i vetenskapen”!

Medverkande:
Robert Pettersson, turismforskare och centrumledare vid ETOUR, Mittuniversitetet.

Anmäl dig till seminariet här

Anmäl dig senast torsdag den 11 juni.