Student kan få sommarjobb som koncernchef och 100 000 kronor

Spara favorit 14 apr april 2015

Fler än 4 500 studenter sökte sommarjobbet som vd och koncernchef på Adecco, med en lön på 100 000 kronor. Jon God student vid Mittuniversitetet är nu en av åtta slutfinalister till posten som vikarierande vd.

- Det känns otroligt att jag tagit mig så här långt i tävlingen bland så många deltagare, men någonstans måste jag ändå ha trott på mig själv, säger Jon God.

Tävlingen har så långt inneburit en mängd gallringar bland alla deltagare genom ingående intervjuer och ledarskapstester och nu återstår åtta finalister. Jon God läser just nu in kurser för att börja på programutbildningen till civilingenjör i industriell ekonomi vid Mittuniversitetet till hösten.

- Finalen består av ytterligare tester och presentationer och till den andra finaldagen går fyra finalister vidare. Det blir en krävande och spännande final, säger Jon God.

Slutsegraren tar hem det eftertraktade sommarjobbet som vd på rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco i Sverige. Det innebär ett stort ansvar, men också en vd-lön på 100 000 kronor. Vinnaren får även ett sex månader långt mentorskap med den ordinarie koncernchefen.

Finalen hålls i Stockholm 22-23 april och därefter utses vinnaren.

De åtta slutkandidaterna till årets sommarjobb är:
Sara Landfors, Kandidatprogram Industriell ekonomi – maskinteknik, Chalmers tekniska högskola
Jenny Zhang, BSc Management, London School of Economics and Political Science
Jon God, Civilingenjör Industriell Ekonomi, Mittuniversitetet
Anna Lovric, Kandidatprogram Företagsekonomi – Management & marketing, Stockholms universitet
Sofia Norén, Kandidatprogram Företagsekonomi, Uppsala universitet
Jakob Rados, Industriell ekonomi, Chalmers tekniska högskola
Alice Lundberg, Retorikprogrammet – Kommunikativt ledarskap, Örebro universitet
Martin Andersson, Civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi, Umeå universitet

Tillabaka till toppen