Nya telefonröster ska stärka Mittuniversitetets varumärke

Spara favorit 1 apr april 2015

I och med den nya telefonlösningen som införs den 3 juni lanseras också nya telefonröster för Mittuniversitetets växel. Som en del i varumärkesstrategin att särskilja sig mot andra universitet och högskolor får den förinspelade rösten en tydlig regional profil.

Först ut kommer den förinspelade meddelandena spelas upp på jämtska. Röstprovet som är gjort av en tidigare student vid Mittuniversitetet kan du lyssna på nedan.
– Det är otroligt viktigt att vi vågar stå ut i det budskapsbrus vi kämpar i och få en särskiljande profil gentemot andra universitet. I ett andra steg funderar vi också på att ta fram typiska uttryck och ord från Västernorrland och Jämtland som kan användas i pressmeddelanden, nyheter och annan information på webben, säger Kicki Strandh kommunikationschef på Mittuniversitetet.

Finns det ingen risk att den som lyssnar inte förstår vad som sägs?
– Det får vi utvärdera efter tid men vi arbetar redan nu på att införa ett fjollträskalternativ, alltså ett tonval för rikssvenska som vänder sig till främst till människor i Stockholmsregionen, berättar Kicki Strandh.

Fakta nya telefonin

Införs 3 juni.

Anställda får antingen en mobil eller fast telefon.

Alla Miun-anställda pratar "gratis" med varandra inom Sverige.

Gemensamt riktnummer (010-XXXXX).

Växelns förinspelade meddelanden får regional profil.

Tillabaka till toppen