Student vid Mittuniversitetet kan bli årets studentföretagare

Spara favorit 26 jan januari 2016

Sundsvallsföretagaren och tillika studenten vid Mittuniversitetet, Johan Wikström är en av de fem finalisterna i Årets studentföretagare. Han har nu möjlighet att vinna 150 000 kronor och att få representera Sverige i den globala finalen i Bangkok senare i vår.

- Att jag blivit nominerad till detta känns helt sjukt kul och väldigt motiverande. Jag siktar självklart på att vinna. Att få representera svenska entreprenörer i ett globalt sammanhang vore hedrande, säger Johan.

Årets studentföretagare är en tävling som arrangeras av Tillväxtverket och Entreprenörskapsforum och som syftar till att uppmärksamma och premiera entreprenöriella och kreativa personer. Egenskaper som finalisten har gott om. Vid sidan av sina studier driver Johan Wikström företaget "Genomtänkt", en digital kommunikationsbyrå, tillsammans med studiekamraten Thomas Jonasson. Företaget har på kort tid nått framgångar genom innovativa lösningar för kundlojalitet och e-handel.

Grunden för Genomtänkt lade Johan tillsammans med ett par klasskompisar redan under första årets studier vid Informations- och PR-programmet på Mittuniversitetet. Kompisarna tog kontakt med universitetets innovationsavdelning där de fick råd och stöd fram tills dess att Åkroken Business Incubator hörde av sig och ville träffa dem. Nu är Genomtänkt spetsbolag på inkubatorn och har sitt kontor i inkubatorns lokaler i Metropolhuset, på andra sidan ån från där allt började.

Genomtänkts förankring i universitetet kommer bestå även efter studierna, då företaget strävar efter att fortsätta anställa studenter inom det medie- och kommunikationsvetenskapliga området även i framtiden.

- Det känns verkligen fantastiskt just nu. Jag satte upp ett mål när vi inledde vårt projekt för tre år sedan, och målet var att vi alla skulle vara självanställda den dag vi tar examen. Vi skulle inte behöva söka jobb i Stockholm som klasskompisarna, utan vi ville skapa en inkomstbringande verksamhet i Sundsvall - vilket vi lyckats med, säger Johan.

Om Årets studentföretagare och Global Student Entrepreneur Awards (GSEA)
Årets studentföretagare är en tävling för studenter på kandidatnivå (undergraduate, bachelor) som jämte studier på universitet eller högskola äger och driver företag. Årets studentföretagare är en del av den internationella tävlingen Global Student Entrepreneur Awards (GSEA). Tävlingen är uppdelad i två delar, dels regionala uttagningar i deltagarländerna under 2015/2016, dels en internationell final den 10-12 maj 2016 i Bangkok, Thailand.

Tillabaka till toppen