Årets säkerhetselev utbildad vid Mittuniversitetets risk- och krisutbildning

Spara favorit 31 okt oktober 2016
Foto: Skydd & Säkerhet

Den nyexaminerade studenten från Mittuniversitetets Risk- och krishanteringsprogram, Annie Myhr, har utsett till Årets säkerhetselev. Utmärkelsen går till den student vid landets risk- och krisutbildningar som visat störst skicklighet under sin utbildning.

- Det var roligt att bli nominerad men jag var helt säker på att jag inte skulle vinna så det känns helt oväntat och jätteroligt, säger Annie Myhr.

Annie Myhr tog studenten i juni efter tre år på risk- och krisprogrammet vid Mittuniversitetet. Under utbildningen har hon bland annat uppskattat arbetslivsanknytningen i utbildningen med praktik och branschseminarier. Som student har hon också hunnit med skarpa krisövningar bland annat inför arrangemangen av världscupen i skidskytte i Östersund.

- Utbildningen ger en bra och bred grund för att kunna välja sin egen inriktning. Något som intresserade mig extra mycket under studietiden var krisövningar. Praktiken var även ett uppskattat inslag, säger Annie Myhr.

Praktiken vid svenska ambassaden i Litauen med krisplanering för ambassaden gav goda erfarenheter och det självständiga arbetet handlar om den svenska krishanteringen efter tsunamikatastrofen 2004. Nu fortsätter Annies studier med en masterutbildning i riskhantering, parallellt med arbete på SOS Alarm i Östersund.

Branschjuryn för utmärkelsen konstaterar ”att med ett positivt och inspirerade sätt har Årets säkerhetselev stuckit ut och utfört sina uppgifter inom ramen för utbildningen med bravur. Ett engagemang för säkerhetsbranschen och skickligt utförda arbeten borgar för en strålande framtid för vinnaren Annie Myhr”.

Tillabaka till toppen