Studenternas betyg till lärarna

Spara favorit 24 okt oktober 2016
Karina Göransson och Lotta Flodén får studenternas pedagogiska pris 2016 vid Mittuniversitetet. Foto: Kristina Brink.

Studenterna har sagt sitt. Engagemang, lyhördhet och hjälpsamhet är egenskaper som studenter uppskattar hos sina lärare. Mittuniversitetets förenade studentkårers pedagogiska pris går i år till Lotta Flodén och Karina Göransson.

De två glada och överraskade pristagarna är överens om att priset är det finaste som går att få.

– Det känns verkligen jättekul och hedrande. Jag blev enormt glad, stolt och rörd, säger Karina Göransson som undervisar i media och kommunikation samt grafisk design, och får medhåll av Lotta Flodén.

– Om man gillar sitt jobb så märks det tror jag. Allt hänger på att man passionerat brinner för det man håller på med, fortsätter hon.

Båda har jobbat på Mittuniversitetet i många år och menar att de har världens bästa jobb.

– Det var jätteroligt att läsa motiveringen. ­­Inom matematiken är det jätteviktigt med självförtroende och det försöker jag förmedla till mina studenter. Tror de att de kan lyckas går det bättre och blir roligare, säger Lotta Flodén, som undervisar i kvalitetsteknik, maskinteknik och matematik.

Tipsen de ger till sina undervisande kollegor är att kompetensutveckla sig själv, att ständigt förnya sina kunskaper och inte minst att vara lyhörd, lyssna på och känna in studenterna.

– Det märks tydligt om de inte förstår. Är det knäpptyst i klassrummet är det inte ett bra tecken. Då får jag förklara på ett annat sätt, säger Lotta Flodén.

Mer om utmärkelsen:
Mittuniversitetets förenade studentkårers pedagogiska pris, är en utmärkelse för framstående pedagogiska insatser inom Mittuniversitetet. Stipendiet syftar till att ge studenterna en möjlighet att belöna pedagogisk excellens inom universitetet.

Priset uppgår till 10 000 kr och utbetalas till den avdelning där pristagaren har sin anställning. Prissumman disponeras av pristagaren för ytterligare kompetensutveckling inom läraryrket. Priset delades ut under Mittuniversitetets akademiska högtid 14 oktober.

Hela motiveringen:
Docent Liselott (Lotta) Flodén Avdelningen för kvalitetsteknik, maskinteknik och matematik. I motiveringen framhålls ”hennes otroliga engagemang och entusiasm för lärande. Hon är alltid väl förberedd inför föreläsningar, anpassar sina lektioner så att alla ska förstå och hänga med och har en viljestark och positiv inställning till varje problem och frågeställning. Hon har inspirerat många av oss till att utvecklas inom matematiken och se fram emot nya tal att traggla på måndagsmorgonen! Lotta är en sann pedagog som tror på sina studenter och hjälper dem att tro på sig själva.”

Universitetsadjunkt Karina Göransson, Avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap. I motiveringen kan vi läsa att man anser henne vara ”väldigt pedagogisk och hjälpsam. Karina tar sig tiden att hjälpa oss studenter att förstå uppgifter, teoretiska begrepp samt de program vi använder inom våra utbildningar. Hennes föreläsningar är lätta att förstå och hennes intryck som lärare är samlat och lugnt. I grund och botten är detta en lärare vars engagemang och vilja att lära ut skiner igenom under varje läromoment.

Tillabaka till toppen