Fyra forskare får medel för idrottsforskning

Spara favorit 1 dec december 2016
Marko Laaksonen, Mats Ainegren, Hans Christer Holmberg och Marie Alricsson får forskningsmedel från Centrum för idrottsforskning.

Centrum för idrottsforskning, CIF, har nyligen beviljat medel till fyra olika forskningsprojekt vid Mittuniversitetet.

CIF fördelade totalt 20 miljoner kronor till ett antal olika forskningsprojekt inom idrottsforskning för kommande år. Totalt ansökte 152 olika projekt om forskningsmedel, knappt hälften 72 projekt, beviljades medel och fyra av dem alltså vid Mittuniversitetet.

Projekten vid Mittuniversitetet handlar om allt från forskning om muskelskador inom fotboll till skjutförmågan i skidskytte. Forskarna är verksamma vid forskningscentren Nationellt vintersportcentrum och Sports Tech Research Centre.

Beviljade projekt vid Mittuniversitetet

Marie Alricsson - Risk factors for muscle injuries of the lower extremity – a study of a male team in first football league

Mats Ainegren - Effects of air drag and drafting in double poling cross country skiing

Hans Christer Holmberg - Muskelglykogens roll för prestation: upprepning av två klassiska studier med ny kunskap och metodik