Chefredaktören på tidningen ELBILEN föreläser i Sundsvall

Spara favorit 13 feb februari 2016

På måndag 15 februari får Mittuniversitetet besök av Fredrik Sandberg, chefredaktör på tidningen ELBILEN. Det öppna seminariet arrangeras av Mittuniversitetets forskningscentrum FSCN i samarbete med Sundsvall Elnät för att höja intresset kring hållbarhet och elbilar i Sundsvall.

Tid: måndag 15 februari, 10:00-12:00
Plats: Mittuniversitetet, sal N109

– Vid Mittuniversitetet driver vi avancerad forskning kring energilösningar för elbilar med hög miljöprestanda. För att dessa bilar ska bli verklighet behövs det bland annat kostnadseffektiva litiumjonbatterier och superkondensatorer. Forskningen bedrivs i samarbete med lokala företag. Det här är ett bra tillfälle för allmänhet och studenter att få mer kunskap om elbilen och dess framtid, säger Håkan Olin professor i experimentell materialfysik vid forskningscentrum FSCN Mittuniversitetet.

I seminariet berättar Fredrik om vad som krävs för att fler ska köra elbil. Han blickar framåt och ger oss en presentation av det växande fenomenet elbilar.

– Elbilsintresset är redan stort och med den här öppna föreläsningen hoppas vi kunna öka och bredda Sundsvallsbornas intresse för elbilar ytterligare säger projektledaren Daniel Petrovic vid Sundsvall Elnät.

Välkomna!

Daniel Petrovic, projektledare vid Sundsvall Elnät,