Bok Form – studenter visar typisk formgivning av böcker

Spara favorit 16 mar mars 2016

19 studenter vid utbildningen Grafisk design och kommunikation vid Mittuniversitetet har genomfört ett projekt om bokformgivning i samarbete med biblioteket på Kulturmagasinet i Sundsvall. Nu ställs resultaten ut.

I en uppgift har studenterna tilldelats varsin hyllsektion på biblioteket i Sundsvall med uppdraget att analysera den typiska formgivningen av böckerna i just den sektionen som exempelvis deckare, konst, teater och film, arkeologi, fantasy och science fiction, etc.

Utifrån analysen har uppdraget sedan varit att formge och binda en kommersiell bok som visualiserar och presenterar den typiska bokformgivningen i sektionen.

Resultaten - 19 olika böcker om den typiska formgivningen av böckerna inom respektive område ställs nu ut.

Vernissage sker i Konstrummet våning 2 på biblioteket på Kulturmagasinet fredag 18 mars 15.00. Utställningen pågår sedan mellan 18 mars – 17 april.

Välkommen!

Kontakt: