Fotopris för bildserie från Ångermanland

Spara favorit 25 apr april 2016
Bild ur sviten "In place of memory" av Linda Thompson som belönades med Sune Johnsson-stipendiet 2016.

Programansvarig för bildjournalistutbildningen Linda Thompson har vunnit ett prestigefyllt fotopris för dokumentärfoto med sin bildsvit "In place of memory" från Ådalen i Ångermanland.

Det handlar om Sune Jonsson-stipendiet 2016 som den 24 april tilldelades Linda Thompson för hennes svit ”In place of memory”, fotograferad i byarna kring Ådalen i Ångermanland.

Linda Thompson har en mastersexamen i bildjournalistik vid Mittuniversitetet i Sundsvall, där hon nu också är programansvarig vid bildjournalistutbildningen.

Juryn motiverar sitt val bland annat på det här sättet: "Det är en bildserie om migration, som på ett personligt och politiskt plan utforskar sambandet mellan minne, identitet och plats. Längtan efter att höra hemma är högst aktuell idag då människor rör sig över jordklotet i frivillig eller påtvingad migration." 

Fotografen, filmaren och författaren Sune Jonsson (1930–2009) är en av Sveriges verkligt betydande dokumentärfotografer. Från 1950-talet fram till sekelskiftet 2000 har han utfört en stor dokumentär gärning som 1993 belönades med det internationella Hasselbladpriset.

Tillabaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu