Valborgsfirande i Sundsvall

Spara favorit 29 apr april 2016

Nu startar Mittuniversitetet en ny tradition – valborgsfirande på Campus Sundsvall. Vid premiärfirandet bjöds det på eld, dryck, sång och en annan solstråle. Valborgstalare och överbibliotekarie Morgan Palmqvist delade dessutom på en tillbakablick till sin egen studenttid.

Mittuniversitetets nya tradition ska hitta sitt eget uttryck och inte vara någon efterapning av andra lärosätens firande, betonade Morgan Palmqvist.

– Eftersom Mittuniversitetet är ett ungt universitet som är till för alla, oavsett var man kommer ifrån eller vilket bagage man har med sig, och inte tyngs av gamla lärosätens nedärvda traditioner, så väljer vi själva. Vi ska inte snegla på andra utan skapa vår egen tradition, sa han.

Morgan Palmqvist uppmuntrade också till att njuta av livet.
– Vid ett tillfälle när jag studerade så upptäckte jag att jag hade glömt bort hur naturen lät. Jag hade blivit en robotiserad studiemaskin. Med det vill jag säga att jovisst, sköt era studier men var först och främst människa och njut av tingen.

Och medan elden sprakade i vedkorgarna och Studentkåren bjöd på varm äppelmust så sjung Gungner sjung in våren med ”Vårvindar friska”, ”Välkommen sköna maj” och andra våriga visor.

Tillabaka till toppen