Nationell forskarkonferens inom datateknik på Mittuniversitetet

Spara favorit 31 maj maj 2016

Tisdagen den 31 maj till torsdag den 2 juni samlas 50 forskare inom datateknik från hela Sverige på Mittuniversitetet för tredagars konferens. Det är de två nationella konferenserna The Swedish Communication Technologies Workshop (Swe‐CTW) och The Swedish National Computer Networking Workshop (SNCNW) som samordnar sina möten på Mittuniversitetet.

Under dagarna kommer forskare från flera av landets universitet och högskolor att fördjupa sig inom respektive område genom forskarpresentationer, seminarier och en posterutställning. Huvudtalare på konferensen är Patrik Fältström från företaget Netnod som talar om marknadsdrivna utmaningar för öppna Internet standardiseringar.

Forskarna som kommer vid konferensens slut på onsdag kväll att få en guidad tur genom Sundsvalls stad och erbjudas middag med specialiteter från Sundsvalls området.

Konferenserna har arrangerats varje år sedan början av 2000-talet och behandlar ämnena Datornätverk och Kommunikationsteknik. Det är forskningscentrumet STC - Sensible Thing that Communicate som står som arrangör för konferensen som är ett av målen i forskningsstrategien och en förberedelse inför den stora internationella forskningskonferensen inom Smart Cameras som Mittuniversitetet står som värd för hösten 2017.

Läs mer om konferenserna SNCNW och Swe-CTW och se programmet

Tillabaka till toppen