Förändringar i provorterna för högskoleprovet

Spara favorit 13 jan januari 2017

Antalet provorter vid vårens högskoleprov minskar från tio till nio i Jämtland och Västernorrlands län.

Som en följd av förekomsten av fusk vid högskoleprovet har provföreskrifterna blivit fler och den rättsliga regleringen för att genomföra provet har blivit mer komplicerad. Det finns dessutom förslag om föreskrifter som troligen betyder ett mer omfattande utredningsansvar i ärenden om misstänkt fusk för de lärosäten som genomför provet.

Den administrativa hanteringen och kostnaderna för att genomföra högskoleprovet ökar därmed. Det tillsammans med att högskoleprovet historiskt sett inte har burit sina egna kostnader vid universitetet är de främsta orsakerna till att antalet provorter har setts över.

En fortsatt god geografisk spridning av provorterna har varit avgörande i översynen och på följande orter finns det möjlighet att genomföra högskoleprovet vårterminen 2017 i Jämtland och Västernorrlands län.

• Kramfors
  • Härnösand
  • Sollefteå
  • Strömsund
  • Sundsvall
  • Sveg
  • Ånge
  • Örnsköldsvik
  • Östersund

Vårens provtillfälle genomförs 1 april med anmälan under perioden 16 januari – 15 februari.

Tillabaka till toppen