ÖFK:s Unga Falkar resultatet av studentarbete

Spara favorit 23 feb februari 2017
Adam Ekberg och Sebastian Darolf utvecklade ett koncept för att förbättra barnfamiljers upplevelse på ÖFK:s hemmamatcher. Niclas Olsson (inte med på bilden) var också med i arbetsgruppen.

ÖFK startar en supporterklubb för unga inför säsongen 2017. Klubben för 7-13-åringar kallas Unga Falkar och idén kom från tre studenter på Turism och destinationsutveckling vid Mittuniversitetet.

– Det är ju grymt kul att ÖFK genomför vårt koncept i stort sett rakt av, säger Adam Ekberg och Sebastian Darolf.

– Att de skulle samlas innan hemmamatcherna för att göra banderoller, diskutera värdegrund och träffa spelare ingick i vårt koncept. Allt står i rapporten som vi gjorde under kursen och presenterade för ÖFK, säger Adam.

Under våren 2016 hade de en tio veckor lång kurs i design och ledning av evenemang. De första fem veckorna handlade om att plugga teori. Men under de sista fem veckorna skulle klassen hjälpa ÖFK att förbättra publikupplevelsen på arenan under hemmamatcherna. Klassen delades in i fyra grupper, Sebastian Darolf, Adam Ekberg och Niclas Olsson blev en grupp som skulle fokusera på barnfamiljer.

– Vi hade diskussioner och workshops med representanter från ÖFK och till slut presenterade vi konceptet med en ungdomssektion som skulle kallas Unga Falkar. Den speciella halsduken var en viktig detalj och placeringen under tak bredvid ståplatsläktaren och hejaklacken var också centralt, säger Sebastian.

– Det blir spännande att se om Unga Falkar får luft under vingarna, vi är övertygade om att det kommer att stärka ÖFK och bidra till en bra supporterkultur, säger Adam och Sebastian.

Skapad av Pelle Fredriksson

Tillabaka till toppen