Vi kämpar för vetenskapen

Spara favorit 20 apr april 2017

March for Science är en manifestation världen över mot trenden att populistiska idéer ersätter faktabaserade beslut. Mittuniversitetet kommer att representeras av personer från studentkårerna vid manifestationen i Umeå den 22 april.

En global rörelse mot populistiska beslut har växt fram av oro för det hot sådana idéer utgör för vår värld. Det har resulterat i manifestationen March for Science, som är det första steget som den globala rörelsen gör för att försvara den viktiga roll som vetenskapen spelar för vår hälsa, vår säkerhet, vår ekonomi och våra statsskick. Marschen arrangeras på över 400 platser runt om i världen och Mittuniversitetet är förstås med på båten. Föruom i Umeå arrangeras March for Science i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Luleå.

– För Mittuniversitetet är det självklart att stödja manifestationen eftersom vi som andra universitet vill bidra till att lösa samhällsutmaningar. Då är det nödvändigt att kunskap och forskning ses som en självklar del av demokratin, säger Anders Fällström, rektor vid Mittuniversitetet.

March for Science stöds av bland annat Vetenskapsrådet, SULF, Kungliga vetenskapsakademien, Forska! Sverige, RIFO, Sveriges Unga Akademi, Svensk biblioteksförening, Diabetesorganisationen i Sverige, Sveriges förenade Studentkårer, Lärarförbundet.

Läs mer om March for science här - www.marchforscience.se

Tillabaka till toppen