Mittuniversitetet har två finalister i Venture Cup regionfinal nord

Spara favorit 15 maj maj 2017

I årets Venture Cup har Mittuniversitetet med två finalister i regionfinalen Nord - The Event Compass och Organofuel Sweden. Finalen kommer att avgöras i Skellefteå den 18 maj.

Venture Cup är Sveriges främsta start-up tävling och de strävar efter att vara det naturliga valet för alla med en ny affärsidé. De affärsidéer från Mittuniversitetet som nu tävlar i Venture Cups regionfinal nord är goda exempel på forskning som nyttiggörs.

Teamet bakom start-upen The Event Compass - Henrik Jansson, Robert Pettersson och Lars-Börje Eriksson, alla tidigare studenter vid Mittuniversitetet, anser att storslagna och unika upplevelser har förmågan att bidra till en mer hållbar, inspirerande och aktiv värld. Idén bakom deras bidrag kom för några år sedan då internationell forskning ställde frågan: Vilka faktorer ligger bakom framgångsrika evenemang? Mot den bakgrunden genomförde en grupp forskare i samverkan det som nu The Event Compass kommersialiserar och nyttiggör för en internationell marknad.

Bakom startup-företaget Organofuel finner vi ett team med kompetens från både utländska och svenska universitetet – Samson Afewerki, Luca Deiana, Armando Cordova, Claes-Göran Beckeman, Anders Niclazon och Italo Sanhueza. De har tillsammans utvecklat en teknologisk plattform som möjliggör ett unikt sätt att framställa biomaterial och biodrivmedel med skogen som startmaterial. Det är en innovation som representerar ett unikt sätt att skapa ekonomiska värden utan att ha en negativ påverkan på natur och miljö och målet är att minska vår världs beroende av fossilbaserade produkter.

Informationen om finalistbidragen är hämtad från Venture Cups hemsida, och där kan man läsa mer om båda bidragen – www.venturecup.se/nominee.

Tillabaka till toppen