Intresserade besökare från USAs ambassad

Spara favorit 14 feb februari 2018
Chargé d'affaire David E. Lindwall i samspråk med centrumledare Kerry McGawley.

För andra gången på relativt kort tid besöktes Mittuniversitetet av en delegation från en utländsk ambassad. David E. Lindwall, chargé d'affaire vid den amerikanska ambassaden i Stockholm gästade bland annat DEMICOM och Nationellt Vintersportcentrum.

Kerry McGawley, centrumledare på Nationellt Vintersportcentrum, berättade om forskning och studier på Mittuniversitetet och NVC. Därefter bjöds en rundtur med besök i höghöjdslabbet, optimeringslabbet och NVCs stora A-labb.

Hur kommer det sig att ni väljer att besöka NVC?
– Vårt jobb är att hitta sätt att utöka samverkan mellan våra länder och då vill vi tänka utanför boxen. Nationellt vintersportcentrum är unikt, intressant och inte likt något vi har i USA, säger David E. Lindwall, chargé d'affaire vid USAs ambassad i Stockholm.

Under sin resa genom mellannorrland besökte den amerikanska delegationen också Mittuniversitetet i Sundsvall och DEMICOM, forskningscentret för demokrati, kommunikation och medier.
– Samtalet berörde studentutbyte och de nära forskningsrelationerna med olika amerikanska universitet. Dessutom diskuterades de gemensamma intressena kriskommunikation och krisledning, eftersom David E. Lindwall arbetade för den amerikanska ambassadens räkning med återuppbyggnaden efter jordbävningen i Haiti, berättar Catrin Johansson, professor i organisationers kommunikation vid DEMICOM.

Att lära känna Mittuniversitetet är viktigt för att den amerikanska delegationen ska kunna ge den service som besökande amerikaner förväntar sig.
– Vi tar emot amerikanska affärsmän, idrottare, studenter och då vill vi kunna tipsa om unika möjligheter som finns i Sverige, säger David E. Lindwall.

Fotnot: under hösten 2017 besökte även den spanske ambassadören i Sverige Mittuniversitetet.

Tillbaka till toppen