Föll du för vårt aprilskämt om Potters planer?!

Spara favorit 2 apr april 2018
Graham Potter tackade ja till att medverka i årets aprilskämt. Foto: Annacarin Aronsson.

Att Sveriges mest hyllade fotbollstränare, Östersunds FKs Graham Potter, skulle göra rekordsnabb akademisk karriär och från 1 april bli professor i fotbollskunskap på Mittuniversitetet var inte riktigt sant. Nyheten spreds via Mittuniversitetets olika kanaler under 1 april.

– Vi är många som har förundrats över och kunnat glädjas åt Östersunds remarkabla fotbollsframgångar det senaste året. Därför kändes roligt att kunna ”haka på tåget” och när vi lanserade vårt aprilskämt för Graham så nappade han direkt vilket vi så klart är tacksamma för, säger Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet.

Det som dock är sant i sammanhanget är att Graham Potter är en mycket uppskattad gästföreläsare när han anlitas av Mittuniversitetet.

– Vi är, som sagt, väldigt glada för att han ser ett värde av att föra vidare sin breda kunskap och erfarenhet som gästföreläsare och vi hoppas att han gärna fortsätter med detta, säger Anders Fällström.

Så – till alla de som eventuellt tog till sig nyheten om Potters professur och den nya fotbollsutbildningen som något ”sant och relevant” kan vi bara säga:
April, april!!

Tillbaka till toppen