Framtidens kamerateknik i fokus för internationell sommarskola

Spara favorit 28 maj maj 2018
Deltagarna i den internationella sommarforskarskolan. Foto: Sofia de Wall.

Idag gick startskottet för den internationella forskarsommarskolan där över 40 doktorander, ingenjörer, datavetenskapare, föreläsare och handledare från olika länder, framförallt från Europa, deltar under fem dagar. Platsen är campus Sundsvall och forskningsområdet är nästa generations kamerateknik.

– Det känns väldigt roligt att vi står värd för denna sommarskola i år. Det otroligt värdefullt för våra forskare och doktorander att träffas, visa upp sin forskning och skapa nya nätverk. Vi har flera framstående föreläsare som deltar under veckan, säger Mårten Sjöström, professor vid Mittuniversitetet som ansvarar för sommarskolan tillsammans med doktor Roger Olsson.

Forskningen inom nästa generations kamerateknik innebär att det inte bara går att skapa 3D-bilder. Med hjälp av applikationer finns det också möjlighet att återskapa fokusering, zoom och skärpa efter att bilderna redan är tagna. Applikationerna kan användas inom medicin, IT, tillverkning, underhållning och spel.

Skolan är finansierad av det internationella EU-projektet Marie Skłodowska-Curie Innovation training network och den tekniska organisationen IEEE.

Deltagarna kommer också att få bekanta sig med Sundsvall och även omgivningarna runt staden genom en båttur med M/S Medvind.

Kontaktperson:
Mårten Sjöström, professor Mittuniversitetet