Mittuniversitetet firar Akademisk högtid

Spara favorit 11 okt oktober 2016

Den 13-14 oktober firar Mittuniversitetet Akademisk högtid. Då installeras universitetets nya professorer och nya doktorer promoveras under högtidliga former. Då välkomnas också Mittuniversitetets nya hedersdoktorer, däribland tidigare förbundskaptenen Lars Lagerbäck och matambassadören i Jämtland Fia Gulliksson.

Torsdag 13 oktober, dagen innan högtidsceremonin, håller de nya hedersdoktorerna och professorerna installationsföreläsningar och delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. De bjuder på en fullmatad dag med föreläsningar som är öppna för alla intresserade, se program nedan.

Medier är välkomna att närvara under både föreläsningarna och ceremonin för Akademisk högtid.

Torsdag 13 oktober
Installationsföreläsningar, Campus Östersund, F214, 10.30–15.40

Fredag 14 oktober
Akademisk högtid, OSD Östersund, 15.45–18.00

Under fredagens högtidliga ceremoni installeras professorerna och doktorerna samt hedersdoktorerna promoveras. Ceremonin på OSD är öppen för alla intresserade och innehåller sång och musik samt salutskott av Jämtlands fältartilleri.

De nya hedersdoktorerna som utsetts vid Mittuniversitetet är alla personer som på olika sätt varit betydelsefulla för antingen universitetets utveckling eller regionen. Vid högtiden välkomnas Fia Gulliksson, matambassadör i Jämtland, Bengt Klefsjö, professor emeritus, Lars Lagerbäck, tidigare förbundskapten i fotboll, och Kjerstin Valkeapää, samisk kulturpersonlighet som hedersdoktorer.

Högtiden avslutas med utdelning av stipendier och priser.

Mer information:
Program för installationsföreläsningar 13 oktober

Mer information om Mittuniversitetets akademiska högtid finns här

Här kan du följa en webbsändning från installationsföreläsningarna

Tillabaka till toppen