Årets studentföretagare Johan Wikström till världsfinal

Spara favorit 29 apr april 2016

Företagaren och studenten vid Mittuniversitetet Johan Wikström tävlar i världsfinalen för Global Student Entrepreneur Award. 50 studentföretagare från 50 länder gör upp i finalen i Bangkok 10-12 maj.

– Det känns stort, när vi startade företaget för tre år sedan var målet att vi skulle vara självanställda efter examen och skapa en lönsam verksamhet i Sundsvall, vilket vi har lyckats med, nu blir det fantastiskt att få medverka i den globala finalen, säger Johan Wikström.

Tävlingen Global Student Entrepreneur Award vill uppmärksamma och premiera entreprenöriella och kreativa studenter världen över. Sedan Johan Wikström vann svenska finalen i februari och blev ”Årets studentföretagare” har förberedelserna inför världsfinalen pågått.

Vid sidan av studierna driver Johan Wikström företaget Genomtänkt i Sundsvall, en digital kommunikationsbyrå, tillsammans med studiekamraten Thomas Jonasson. Företaget har snabbt nått framgångar med innovativa lösningar för kundlojalitet och e-handel.

– Det är otroligt att vi har en finalist i världsfinalen och att vi hade två finalister i Sverigefinalen. De är verkligen goda förebilder som har visat en stor drivkraft att omvandla idéer till verklighet, säger Juliana Gardahl Wettersten, innovationsrådgivare vid Mittuniversitetet.

Inför världsfinalen generalrepeterar Johan Wikström sin presentation på hemmaplan på Campus Sundsvall innan avresa. Media inbjuds till generalrepetitionen.

Tid: måndag 2 maj, 12.00–13.00
Plats: sal O 111, Campus Sundsvall

Välkommen!

Tävlingen Global Student Entrepreneur Award är i år också en del i ”The Global Leadership Conference” som samlar 1 300 entreprenörer från hela världen.

Tillabaka till toppen