Mittuniversitetet störst på sommarkurser

Spara favorit 9 maj maj 2016

Mittuniversitetet är det lärosäte som antar flest studenter till årets sommarkurser. Var fjärde av landets antagna sommarstudenter är antagen vid Mittuniversitetet. Drygt 6 000 personer får i dagarna ett positivt antagningsbesked om sommarstudier vid universitetet.

Totalt är 6 062 personer antagna till någon av årets sommarkurser vid Mittuniversitetet. Vid tidpunkten för antagningen, i slutet av april, hade cirka 19 000 sökt någon kurs vid universitetet. Förra året antogs 5 640 personer bland drygt 20 000 sökande.

- Ett attraktivt utbud av utbildning även under sommarmånaderna är ett viktigt inslag inte minst för att locka nya grupper av studenter. Sommarkurserna är ett betydande inslag i vårt utbud som möjliggör en flexibel utbildningsmöjlighet för många, säger Anders Söderholm, rektor.

Sommarkurserna innebär en möjlighet för fortbildning av de som redan är yrkesverksamma och för nya studenter att prova på eller förbereda sig för högre utbildning. Redan etablerade studenter kan också snabba på sin utbildning genom sommarkurser.

Bland de 25 lärosäten i landet som erbjuder sommarkurser i år antar Mittuniversitetet flest, följt av Linnéuniversitetet och Stockholms universitet. I hela landet har drygt 23 000 studenter antagits till någon sommarutbildning, det är cirka 1 000 fler jämfört med förra året.

Antalet kurser vid Mittuniversitetet under sommaren 2016 är 35 stycken, det är färre jämfört med förra året då 42 kurser gavs. Sommarkurserna 2016 ges uteslutande som distansutbildning, med eller utan fysiska träffar under utbildningen, och med kursstart i juni.

De mest populära sommarkurserna vid Mittuniversitetet 2016 (antal förstahandssökande)

Kriminologi GR (A) Introduktion till kriminologi           1 208 
Juridik GR (A) Juridisk översiktskurs                            1 189 
Sociologi GR (A) Ledarskap och organisationsteori         913 
Kriminologi GR (A) Kriminalitet och missbruk             617 
Sociologi GR (A) Ungdomssociologi                              523 
Datavetenskap GR (A) Avancerad Exel                          439

Tillabaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu